Restricții de sărbători? Răzvan Cherecheș: Mă aștept la o creștere accelerată

Autor  Ionel Lespuc   în       10 luni în urmã     1021 Vizualizări.  

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș, de la UBB, atrage atenția asupra perioadei următoare, în care crede că numărul de cazuri noi covid va crește accelerat. El crede că România ar trebui să impună restricții acum, nu de sărbători.

“Alte țări iau măsuri acum, ca să poată renunța la restricții de sărbători. În România, totul este relaxat acum, pentru că vine 1 Decembrie, o zi cu expunere pentru politicieni. Este o relaxare fără niciun suport. Acest lucru ne va afecta de sărbători, pentru că probabil vom avea restricții. Mă aștept la o creștere accelerată a numărului de cazuri. Vom plăti în ianuarie – februarie”, a spus profesorul de sănătate publică, la Digi24. 

În ceea ce privește raportările, Răzvan Cherecheș s-a arătat sceptic că acestea se fac corect. “Vor fi din nou niște numere pierdute, care vor fi regăsite în ianuarie – februarie, când e posibil să avem numere extrem de mari”, a mai subliniat Cherecheș.

Rata incidenței pe județul Cluj era ieri de 3,90, cu 4,12 în municipiul Cluj-Napoca. În ultimele 24 de ore, 150 persoane au fost confirmate cu Covid-19 din județ.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.