Restaurantele se deschid la 30% capacitate, evenimentele publice se anulează. Poliția patrulează pe strada cu petreceri, din Cluj-Napoca

Autor  Ionel Lespuc   în       2 saptãmâni în urmã     2064 Vizualizări  

Prefectul Mircea Abrudean a prezentat astăzi hotărârea 52 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Anunțul a fost destul de pesimist; Abrudean a subliniat de mai multe ori că este o chestiune de zile ca la Cluj-Napoca să se ajungă la incidența de 3 la mie. În acest caz, totul se va închide, inclusiv școlile.

2,18

la mie este incidența la Cluj-Napoca, dar fără focare. Incluzând aceste focare, cifra trece de 2,5.

Momentan, după decizia de marți a lui Raed Arafat, restaurantele și barurilor închise de luni se redeschid. La fel cinematografele și teatrele. Pot primi clienți în limita a 30% din capacitate. Nu peste tot, ci în 78 de orașe și comune din județul Cluj, unde incidența este deocamdată sub 3 la mie. Există și trei localități care depășesc prag: Gherla – 4,24, Câțcău – 7,55, Sic – 4,36.

În schimb, evenimentele private sunt interzise peste tot. Indiferent dacă este vorba despre nunți, botezuri sau alte sindrofii. Și în interior, și în exterior, fără discriminare. Vor mai putea avea loc workshopuri și conferințe, cu respectarea măsurilor de siguranță obligatorii, cu cel mult 25 de persoane în interior și 50 în exterior.

Pe strada Piezișă patrulează permanent polițiști. „Acolo au izbucnit câteva focare, pentru că nu s-a respectat nicio măsură, și dorim să preîntâmpinăm apariția altora”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

De mâine, la Gherla, Câțcău și Sic, masca devine obligatorie în toate spațiile. „Și la Cluj-Napoca, recomand ferm – pentru că putem stabili regula abia când depășim incidența de trei cazuri la mie – purtarea măștii peste tot”, a menționat Abrudean.

DECLARAȚIE

„Situația mai mult decât îngrijorătoare, alarmantă chiar. La cum se mișcă lucrurile și cum evoluează cifrele, vom ajunge și la Cluj-Napoca în jurul cifrei 3, iar atunci vom stabili alte scenarii, alte măsuri, alte restricții. E posibilă inclusiv carantinarea municipiului în anumite condiții, ținând cont de anumiți factori”

Mircea Abrudean – prefectul județului Cluj

About