“Racheta” din PNL. A crescut într-un an cât alții… niciodată

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     480 Vizualizări  

În urmă cu un an, Sabin Sărmaș avea firma sa de IT și era consilier local la Cluj-Napoca. Apoi a decolat. 3, 2, 1… go! A fost numit directorul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), o instituție națională de importanță strategică, iar astăzi este oficial al doilea pe lista PNL Cluj pentru Camera Deputaților, un loc cât se poate de eligibil.

“A fost o intenție a mea de a candida, mi-am dorit acest lucru. Mi-am exprimat-o și am lăsat decizia la latitudinea organizației. Este o surpriza plăcută privind locul pe care l-am primit”, a spus Sărmaș, pentru Media9. 

Cum a ajuns o “rachetă”? “Sunt de zece ani în partid, niciodată nu am forțat lucrurile. Am așteptat să vină totul în mod natural. A existat și un context favorabil, dar am acumulat deja suficientă maturitate politică, administrativă și profesională. Progresul este spectaculos, dar clădit cu multă răbdare și cu acumulare de experiență. Eu cred că am confirmat încrederea care mi s-a acordat la ADR, altfel nu primeam șansa aceasta”, a subliniat politicianul de 35 de ani.

Dacă va deveni deputat, Sabin Sărmaș ar trebui să părăsească funcția de director al ADR. “Poziția mea depinde de viitorul guvern. Eu candidez la Camera Deputaților, iar dacă noul guvern și următorul premier, care va fi cel mai probabil tot Ludovic Orban, îmi vor cere să continuu la ADR, vom discuta atunci. Se pot schimba foarte multe în domeniul digitalizării și din Camera Deputaților, pentru că legislația din acest domeniu este extraordinar de proastă. Ca parlamentar, nu ești în zona executivă, dar ai toată politica națională pe care o poți influența”.

Ceea ce spune Sărmaș este că, odată ales, va milita tot pentru zona sa de competență. “Digitalizarea, respectiv simplificarea de procese și debirocratizarea, ca o componentă complementară a digitalizării, vor fi principalele mele obiective, ca parlamentar”, a spus politicianul.

About