Proiect pentru cartierul tău. Primăria așteaptă un supliment de fonduri europene

Autor  Ionel Lespuc   în       6 luni în urmã     1641 Vizualizări  

Criticată că modernizează doar centrul, primăria clujeană se uită tot mai mult către cartiere. Nu de azi, ci de ieri. Avem proiectele bazelor sportive din Gheorgheni și Mănăștur, strada Molnar Piuariu, din Mărăști, va fi în 2020 o arteră smart, regândirea culoarului Someșului va înviora foarte mult cartierul Grigorescu, se anvelopează blocuri, se demolează garaje și se construiesc parkinguri; banda dedicată a ajuns și în Mărăști, respectiv Mănăștur. Zonele cu ciorchine de blocuri se civilizează, iar acest lucru este extraordinar.

Discutăm astăzi despre un alt proiect al Primăriei, aflat deocamdată în stadiu incipient. Municipalitatea dorește să modernizeze zone importante din cartiere, pe modelul deja cunoscut. Asta înseamnă reorganizarea spațiului public prin plantarea de arbori, instalarea de iluminat public cu tehnologie LED, mobilier urban, amenajarea de piste de biciclete și lărgirea străzilor, acolo unde se poate. 

5

cartiere sunt vizate de proiectul de realizare a unor legături pietonale moderne: Zorilor, Grigorescu, Mănăștur, Gheorgheni și Între Lacuri.

În Zorilor, modernizarea vizează zona dintre strada Observatorului și parcul USAMV, în Grigorescu, dintre Donath și Someș, în Mănăștur, dintre Primăverii și Calea Florești, în Gheorgheni, între strada Brâncuși și Liviu Rebreanu, iar în zona Între Lacuri, dintre strada cu acest nume și Dunării.

În buget sunt prevăzute câte 200.000 de lei pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și proiectului tehnic în cazul fiecărei legături pietonale din cartiere. Deocamdată banii nu s-au cheltuit, vor fi incluși și în bugetul pe 2020. Studiile vor fi pornite, iar asta pentru că Primăria speră să obțină pe ultima sută de metri un plus de fonduri europene, din cele necheltuite de România, din actualul exercițiu financiar al Comisiei Europene. Iar dacă se va întâmpla, o parte din bani ar urma să ajungă în Zorilor, Grigorescu, Mănăștur, Gheorgheni, Între Lacuri.

About