Proiect cu bazin olimpic acoperit, anunțat de Emil Boc. Se face școală și o pădure de 60 de hectare

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     1506 Vizualizări.  

Clujul este mult în urma orașelor civilizate în ceea ce privește o serie de facilități de agrement, cum ar fi bunăoară piscinele de înot acoperite sau patinoarele. Am spune că este o moștenire, dar nici bazele sportive noi nu au așa ceva. Iată că, măcar în ceea ce privește un bazin olimpic acoperit, există un plan al Primăriei. În Borhanci urmează să se construiască un hub educațional, un centru medical de excelență, o pădure-parc și o bază sportivă, care va conține un bazin acoperit.

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat astăzi că a semnat contractul pentru realizarea planului urbanistic zonal și studiul de fezabilitate pentru proiectul din Borhanci. Licitația a fost contestată, dar Primăria a câștigat la CNSC.

Proiectanții au de desenat pe planșă o creșă, o grădiniță, fiecare cu câte opt grupe de copii, o școală cu 27 de săli de curs și un liceu cu 12 săli de clasă; pădurea-parc va avea 60 de hectare, iar centrul de protonoterapie al Institutului Oncologic ar urma să ocupe 3.000 de metri pătrați.

Spuneam și de baza sportivă cu bazin olimpic; aceasta va mai conține terenuri de tenis de câmp, padel, tenis cu piciorul, baschet, mini-fotbal, badminton, beach-volley.

“Contractul a fost semnat. Vom monitoriza la sânge derularea lui, iar, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vom scoate la licitație execuția acestui proiect, din fonduri locale și europene”, a spus Emil Boc.

Termenul maximal pentru realizarea  PUZ-ului și studiului de fezabilitate este de doi ani, dar Emil Boc asigură că totul va dura sub un an.

About