Produse tradiționale la Mioritmic 2019. De la Unguraș

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     390 Vizualizări  

Organizatorii Mioritmic s-au gândit anul acesta să le ofere festivalierilor o zonă de relaxare (chill out) inedită. Liniște, priveliște deosebită, alături de fructe de cea mai bună calitate. Așa se face că au încheiat o înțelegere cu conducerea Muzeului Etnografic al Transilvaniei: între 14 și 17, festivalierii au avut intrare liberă în Muzeul Satului. La intrare, au fost așteptați cu fructe și băuturi bio. 

“Ne-am gândit să le facem o surpriză. În Muzeul Satului este multă liniște și multă verdeață, s-au putut plimba în voie. Le-am oferit și fructe. Le-am adus prin proiectul Produs de Cluj, pentru că am dorit să încurajăm producătorii locali”, a declarat Cristian Tomoiagă, organizatorul festivalului.

Fructele provin tocmai din localitatea Unguraș, 70 de kilometri de Cluj. “Am adus mere ionatan și golden, struguri și pere. De asemenea, sticluțe cu vișinată, țuică de mere și de prune. Toate sunt din producția proprie”, a afirmat Szabo Norbert, unul dintre expozanții obișnuiți ai proiectului Produs de Cluj.

Mioritmic 2019 a însemnat anul acesta 37 de DJ-i care au mixat pe cele trei scene amplasate pe dealul Hoia. Festivalul a avut parte și anul acesta de susținere financiară din partea Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

About