Privații forțează banda dedicată. „Normal ar fi…”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1167 Vizualizări  

Avem bandă dedicată pentru mijloacele de transport. Ce facem cu ea?

Media9 a surprins din nou, duminică, un microbuz care efectuează curse speciale pe banda dedicată. Șoferul se afla într-o zonă gri. E adevărat, banda e pentru mijloace de transport în comun, dar nu, Primăria nu a prevăzut ca alte vehicule decât cele ale Companiei de Transport Public (CTP) Cluj să le poată utiliza. Griul acesta înseamnă că, de fapt, era pasibil de amendă. În afara CTP, doar bicicliștii mai au acces. Se pregătesc taximetriștii și autoturismele electrice.

Microbuzul din fotografie aparține societății Cento Trans SRL, din Zalău, care transportă navetiști de la Bosch Jucu.

Am vorbit chiar cu patronul societății de transport Cento Trans SRL, Adrian Făgărași.

Normal ar fi ca toți cetățenii din Cluj care apelează la servicii de transport în comun să poată beneficia de facilitatea acestor benzi speciale, indiferent ce transportator aleg ei. În toată Europa exista linii speciale destinate transportului public de pasageri, indiferent dacă transportatorul se numeste RATUC sau altfel. În București, pe aceste linii speciale circula inclusiv taxiurile„, a spus Adrian Făgărași. Acesta a spus că și alți privați împărtășesc acest punct de vedere.

Întrebat la radio despre acest subiect, în urmă cu câteva săptămâni, primarul Emil Boc a întărit că banda este pentru CTP și bicicliști. Probabil că situația ar merita reanalizată.

În momentul acesta, există bandă dedicată de la Primărie până la strada Petofi Sandor, pe direcția vest-est, de la BRD până la intersecția Memorandumului – Emil Isac, pe direcția est-vest, plus, pentru vehiculele care vin din Gheorgheni, pe o jumătate de stradă Nicolae Titulescu, în piețele Cipariu, Ștefan cel Mare și Avram Iancu.

About