Primul director de școală căruia i se cere demisia

Autor  Ionel Lespuc   în       2 saptãmâni în urmã     6780 Vizualizări  

Un prim director de școală nu se simte prea bine. Primarul Emil Boc a anunțat că îi va cere demisia. 

Povestea este așa. Un tătic i-a transmis un mesaj pe Facebook primarului, privitor la sume de bani care i s-ar fi solicitat pentru a se putea lua măsuri de siguranță în școală. Emil Boc a luat foc.

“Domnule primar Emil Boc, în ultima perioadă tot ați menționat că școlile sunt pregătite, au fost bani alocați pentru tot ce este necesar în conformitate cu noile reglementări. Întrebarea mea este: de ce din prima zi de școală se cer bani părinților? (…) Ce fonduri și unde a distribuit fonduri Primăria? Este vorba de școala Titulescu. Au propus părinților să monteze paravan pentru fiecare elev, iar dacă ești de acord acesta costă 289 de lei. Plus dezinfectant, au zis că este în băi și pe coridor gratuit, dar în sălile de clasa nu este, iar pentru acesta trebuie 30 de lei”, a scris pe Facebook Marius Chețan.

Primarul a reacționat rapid. “Acel director trebuie să plece acasă imediat. S-au alocat toate sumele de bani prin trei rectificări de buget. dacă așa ceva există cu adevărat, cu probe, eu voi cere public demiterea acelui director. Fără menajamente”, a spus Boc.

Media9 a discutat și cu Șoimița Komives, directorul școlii “Nicolae Titulescu”, din Gheorgheni. “Ar fi interesant să știm cine a solicitat acest lucru de la școala noastră. Noi ne-am organizat spun eu foarte bine, am achiziționat din banii primiți de la bugetul local toate materialele de protecție și igienă sanitară necesare școlii. Plexiglasul numai pentru clasele a 8-a, conform normativelor, s-a achiziționat în timp util de la aceeași sursă (bugetul local), astfel încă vineri 11.09.2020, ele se aflau pe băncile elevilor. Nu s-au solicitat bani de la părinți pentru cele prezentate de d-voastră. Precizăm că în prezent avem buget alocat pentru toate nevoile școlii. Considerăm ca relația noastră școală – părinți este una foarte bună si sperăm să rămână așa și în continuare, astfel încât împreună cu dânșii să reușim să trecem cu bine de aceasta perioada, în  beneficiul elevilor noștri”, a spus Șoimița Komives.

Directorul școlii a promis că va verifica afirmațiile clujeanului care s-a plâns că i s-au cerut bani. Pe de altă parte, Media9 vă invită să demascați profesorii sau școlile care mai cer bani de la părinți pentru săpun sau dezinfectant. Scrieți-ne pe adresa media9ro@gmail.com.

About