Primiri urgențe și capelă. Spații noi la spitalul Clujana

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     196 Vizualizări  

Spitalul Municipal, cunoscut sub numele Clujana, se extinde. Consiliul Local va aproba marți planul urbanistic de detaliu, care cuprinde două noi corpuri de clădire. Este vorba despre un imobil destinat compartimentului de primiri urgențe, format din demisol, parter și patru etaje, respectiv despre o capelă, cu demisol și parter. 

Acesta este doar un pas pentru realizarea investiției. Este nevoie și de o estimare a costurilor, după care se va trece la licitația pentru proiectare și execuție. Așadar, va mai dura cel puțin doi-trei ani.

Media9 a mai scris despre compartimentul de primri urgențe de la Clujana. Spitalul a primit aprobarea Consiliului Local pentru a angaja 69 de persoane, pentru ca acest compartiment să își tripleze timpul de funcționare, de la 8 la 24 de ore. Efortul bugetar pentru salariile acestor oameni este de 4 milioane de lei pe an. Din păcate, activitatea nu a “explodat”: medicii sunt semnificativ mai mulți, pacienții, nu prea. Raportul dintre numărul de pacienți consultați în CPU în 2018, după extindere acestui compartiment, și cei consultați în 2017, atunci când nu exista programul prelungit, este de +4%. Mai exact: 16.454 persoane consultate în 2017, respectiv mai multe, 17.117, în 2018. 

About