Primarul care a adunat mere cu pere. „La Cluj e evident că administrația s-a chinuit mult să ne placă mașina”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     775 Vizualizări.  

Primarul Bacăului, Lucian Stanciu-Viziteu, de la USR, s-a aflat sâmbătă la Cluj și a încercat să fie ironic la adresa orașului. În fapt, a felului în care se circulă, având în vedere politicile publice europene de descurajare a circulației cu mașina personală.

„La Cluj e evident că administrația s-a chinuit mult să ne placă mașina, pentru că trebuie să-ți placă mult mașina ca să petreci zilnic multe ore în trafic, iar la ce prețuri sunt la chirii aici merită să și dormi în mașină. Uitați-vă la municipiul Bacău, o localitate unde orice ai nevoie este la 15 min de locul unde te afli, pe jos, cu mașina, cu transportul în comun sau cu bicicleta”, a spus Stanciu-Viziteu.

Jurnaliștii i-au atras însă atenția că adună mere cu pere. Bacăul este de patru ori mai mic, ca suprafață, decât Clujul. De asemenea, populația municipiului moldovean este jumătate față de cea a Clujului, calculată fără să ținem cont de zecile de mii de studenți.

Primarul Bacăului și mai mulți primari din țară s-au aflat astăzi la Cluj la evenimentul Liga Aleșilor Locali USR.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.