Primăria s.r.l. Patron: Emil Boc

Autor  Ionel Lespuc   în  ,      10 luni în urmã     2690 Vizualizări.  

Când ești primar demult, când lumea te votează în proporție cu 74% (din cei destul de puțini care s-au prezentat la urne), se prea poate să începi să ai apucături autocratice. Evident, trimiterea este către Emil Boc. Îmi amintesc că, la începutul războiului, spunea că “Putin s-a înconjurat de oameni care îi spun ce vrea el să audă”. Nu are nimeni o oglindă la Primărie.

Primăria a ajuns un fel de societate comercială, care deține și administrează Clujul. Așa se face că patronul, Emil Boc, a acceptat să le ofere angajaților s.r.l.-ului o serie de drepturi. Care îi transformă în super-cetățeni. În baza legitimației de serviciu, angajații au GRATIS pe transportul în comun, GRATIS la Bazinul olimpic (aveau și la fostul ștrand); până și la parcarea în zona centrală 2, oamenii municipalității plătesc un abonament la jumătate de preț! În acest punct, putem să ne întrebăm dacă primarul ne reprezintă pe noi toți, cetățenii Clujului, sau doar pe angajații Primăriei?

Astăzi, Consiliul local va aproba acordarea de sporuri de 15% către patru direcții din subordinea Primăriei, pentru condiții de muncă vătămătoare. Acolo unde „vătămător” se traduce, în limbaj birocratic, prin faptul că angajații vorbesc la telefon și lucrează la calculator. Am scris despre raportul fals care stă la baza acestei decizii încă din 2019 și am arătat că Direcția de sănătate publică a ajuns la concluzia că muncesc istovitor de mult inclusiv angajații unui serviciu INEXISTENT.

V-o dau exemplu de secretarul Primăriei, Aurora Roșca: la un salariu net de, rotunjesc, 10.000 de lei, încasează în plus 1.500 de lei pe lună. Încă sunt în Cluj salarii și pensii de 1.500 de lei pe lună, cât ia doamna ca spor.

Veți spune că există și în alte părți aceste sporuri. Da, există. Sunt corecte? În unele dintre cazuri, da. Însă “pericol” nu înseamnă vorbit la telefon, cum vor să ne facă să credem ca pe proști. Vă spun doar atât: la Bihor, Bolojan nu dă nesimțirea asta de spor; și nici Tișe, la Consiliul județean. 

About