Primăria, pusă să reevalueze. Contestație la licitația pentru modernizarea podurilor

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     412 Vizualizări.  

O firmă din Cluj, Total Proiect srl, a contestat și a câștigat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) o licitație organizată de Primărie. Este vorba despre o atribuire ce viza modernizarea, reparațiile și întreținerea străzilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier de pe poduri.

S-au formulat două contestații. Una a companiei Baseli Drum Consult srl, a doua a celor de la Total Proiect srl. CNSC a respins contestația celor de la Baseli, dar a admis-o pe a doua.

Licitația pentru modernizarea și reparația asfaltului de pe poduri a fost câștigată de Frangomy Solutions srl, o societate din Popești-Leordeni, județul Ilfov.

Potrivit CNSC, Primăria trebuie să reevalueze în cel mult zece zile oferta celor de la Frangomy și să anunțe noul câștigător. 

Clujul este într-un impas cu o serie întreagă de poduri. Spețele sunt diferite: nu reușește să construiască podul Porțelanului, din cauza unui zăcământ de sare nedescoperit la timp, nu găsește modalitatea de a reconstrui podul Garibaldi (foto sus), chiar și după ce proiectul a fost plasat Companiei Naționale de Investiții, nu a început încă lucrările de renovare propuse de mai mulți ani la podul Locomotivei.

Ce s-a făcut recent: s-a reconstruit podul Traian, s-au renovat podurile de pe Fabricii și de la nodul N.

About