Prima zi mov la Gilău. „Sper să rămânem cu CTP și după COVID”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     3561 Vizualizări  

Infirmierele și asistentele din Gilău au călătorit astăzi, în premieră, cu un autobuz pus la dispoziție de Compania de Transport Public (CTP) Cluj. Ele au devenit vedete pe Facebook săptămâna trecută, după ce au cerut ajutor pentru că nu mai au cu ce să se deplaseze către spitalele din Cluj-Napoca unde lucrează. Totul s-a întâmplat din cauza retragerii Sosim Trans, firmă din cadrul grupului Alis. Primarul Emil Boc a dispus CTP să le întindă o mână de ajutor doamnelor. Astăzi a fost prima zi în care transportul pe ruta Gilău – Cluj, plecare la 5.30, și Cluj- Gilău, plecare la 14:30, s-a efectuat cu autobuzul companiei conduse de Liviu Neag. Asta deși Alis s-a întors și face curse după un nou orar.

Media9 le-a așteptat pe asistente și infirmiere, la revenirea în Gilău. Acestea s-au arătat încântate de modul în care au călătorit cu CTP, care a trimis un autobuz Solaris cu burduf. Doamnele au și o doleanță: pentru că lucrează în trei ture, să mai fie introdusă o cursă de seara. În acest fel, cadrele medicale din toate schimburile s-ar putea deplasa exclusiv cu mijloacele de transport ale CTP. “Și astăzi, mai multe colege de-ale noastre de la Urologie au plecat cu Alis, la amiază”, a spus una dintre femei. „Sper să rămânem cu CTP și după COVID”, a spus o alta.

În 2016, peste 1.000 de persoane au semnat o petiție prin care au cerut intrarea CTP în Gilău. Primăria a început demersurile, dar le-a lăsat baltă, din cauza interesului politic. Primarul Dumitru Sfârlea este pesedist, iar Alis este în sfera de influență a partidului.

Personalul medical din Gilău lucrează la Medicală I, la Medicală III, la Boli Infecțioase și la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj.

About