Polițiștii se dotează. Cumpără 200 de SUV-uri 4×4, 75 de motociclete și 4 elicoptere

Autor  admin   în       2 saptãmâni în urmã     386 Vizualizări.  

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) poate cumpăra 200 de autospeciale SUV cu tracțiune integrală(4×4), 75 de motociclete, 4 elicoptere, 200 de aparate DrugTest și 800 de etilometre pentru monitorizarea circulației și creșterea siguranței rutiere în cadrul unui program cu finanțare europeană prin care primește 282 milioane lei (56 milione euro), a transmis Ministerul Transporturilor. La acestea se adaugă 200 de kit-uri de semnalizare rutieră, 200 de sisteme de cercetare accidente la fața locului, 1000 de stații de lucru PC, 200 de stații de comunicații portabile, 1000 de lămpi de avertizare, 1000 de lanterne, terminal de comunicații satelitare și platformă IT pentru digitalizare, potrivit documentelor pe care le-a consultat Economedia.

Programul denumit ,,HeliPol – Acțiune integrată pentru creșterea siguranței traficului rutier” are o valoare totală de 456 milioane lei, Guvernul l-a aprobat în august 2023, iar derularea se face prin Ministerul Transporturilor în cadrul POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2023).

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.