PNL, lista finală pentru Parlament. Liberalii mizează pe „lupii tineri” la Camera Deputaților

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     3858 Vizualizări  

PNL și-a definitivat în această seară lista de candidați pentru Parlamentul României. Alegerile sunt programate, deocamdată, în 6 decembrie, dar nu se știe dacă această dată va fi menținută.

PNL vizează două locuri de senatori și 4-6 de deputați. Previziunile sunt optimiste, după alegerile locale, unde „galbenii” au spulberat concurența.

Față de ultimele discuții, nu sunt surprize majore. Devenise clar că Marius Nicoară și Florin Stamatian nu mai prind lista. În schimb, la Senat apare primarul din Huedin, doctorul Mircea Moroșan. Evident, după ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cel mai influent liberal al Clujului.

Pentru Camera Deputaților, liberalii au ales „lupi tineri”. Lista este deschisă de Radu Moisin, avocat, consilier local de la o vârstă fragedă, trecut prin postul de viceprimar și de primar interimar al Clujului când nu împlinise încă 30 de ani. Urmează Sabin Sărmaș, și el tânăr, președintele Autorității pentru Digitalizarea României. Sorin Moldovan este orădean și a fost susținut de Vasile Blaga acum patru ani; el este menținut și în 2020. Al patrulea loc îi revine Cristinei Burciu, din Turda, venită din PSD; a votat guvernul Orban anul trecut, iar acum primește recompensa. Burciu este o apropiată a primarului din Turda, Cristian Matei. Încă un tânăr pe locul al cincilea: Ovidiu Cîmpean, director în Primăria clujeană; el este omul care se ocupă de absorbția de fonduri europene. Probabil ultimul care poate spera la un loc în Parlament este Zoltan Coraian, strategul PNL; el este președintele asociației de dezvoltare intracomunitară Zona Metropolitană Cluj.

Chiar dacă au șanse foarte mici să fie aleși, sunt pe listă Radu Rațiu, directorul Cluj Arena, și Ionuț Rusu, directorul Sălii polivalente. Unul este consilier local, celălalt consilier județean.

14

parlamentari are Clujul în total: zece deputați și patru senatori.

Iată listele, cu mențiunea că PNL nu folosește „fermoarul” cu care ne-a obișnuit. Dintre vechii liberali sunt puțini pe locuri eligibile; cei mai mulți provin din fostul PDL.

Camera Deputaților
1. Moisin Radu
2. Sărmaș Sabin
3. Moldovan Sorin
4. Burciu Cristina
5. Cîmpean Ovidiu
6. Coraian Zoltan
7. Marc Marinela
8. Vaman Daniel
9. Vaida Ovidiu
10. Molhem Bashar
11. Moga Sebastian
12. Rusu Ionuț
13. Steopan Florin

Senat
1. Oros Adrian
2. Moroșan Mircea
3. Rațiu Radu
4. Forna Maria
5. Pușcă Mircea
6. Sabo Marius

About