Planul lui Boc: fără centrale de apartament la blocurile cu mai mult de șase familii

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     2395 Vizualizări.  

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi, în ședința de Consiliu Local, care este planul privind încălzirea populației. Acesta a spus că, pe viitor, municipalitatea va elabora politici publice pentru ca cetățenii să se conecteze la sistemul centralizat de termoficare. “Este mai sănătos, de viitor și mai ieftin. Este o direcție europeană, nepoluantă”, a subliniat primarul.

Boc a spus că, pe viitor, investițiile publice vor fi automat integrate în sistemul de termoficare și a dat exemplul viitorului cartier Sopor, care ar urma să se dezvolte pe 250 de hectare.

În ceea ce privește investițiile private, dezvoltatorii vor avea două opțiuni: racordarea la sistemul de termoficare sau instalarea unei singure centrale termice la un bloc. “La blocurile cu cel puțin șase apartamente se va putea instala o singură centrală, ca să nu polueze câte o centrală în fiecare apartament. Locuitorii vor avea repartitoare și vor plăti cât consumă”, a explicat primarul. Se intenționează redactarea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local care să îi oblige pe investitori să nu mai pună centrale în fiecare apartament.

Emil Boc a subliniat că Primăria va trebui să elaboreze politici publice pentru a-i determina pe cât mai mulți dintre cetățeni să se racordeze la sistemul centralizat sau chiar să se întoarcă, acolo unde au renunțat.

În acest moment, în Cluj-Napoca mai sunt circa 21.000 de apartamente care au rămas racordate la sistemul companiei de termoficare din subordinea Primăriei.

About