Plan pentru aeroport: autobuze electrice CTP la terminal

Autor  Ionel Lespuc   în       6 luni în urmã     1260 Vizualizări  

Aeroportul internațional “Avram Iancu” ar putea beneficia de transport public la terminal. Discuția este mai veche, dar sunt demersuri noi. Totul pleacă de la schimbarea administratorului parcării. UTI Group a intrat în insolvență și a vândut dreptul de concesiune a parcării societății Goto Parking SRL. Goto este o societate a Casei de Insolvență Transilvania (CIT), controlată de omul de afaceri clujean Andrei Valentin Cionca.

Divizia de investiții din CITR Group este specializată în achiziții de creanțe și companii în scopul restructurării acestora. “Parcarea a fost preluată 100% de compania noastră de la grupul UTI, în scopul diversificării portofoliului nostru de investiții. Compania deține un contract de administrare a unei parcări în Cluj, cu oportunități de a dezvolta un proiect hotelier. Ca obiectiv până la finalul anului este o definitivare a strategiei privind evoluția aceastei companii”, au declarat în vară, pentru Profit.ro reprezentanții diviziei. Goto Parking SRL are opțiunea de a construi în incinta aeroportului hotelul nerealizat de firma omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Contractul dintre CJ și UTI data din 2010 și a fost denunțat de autoritățile clujene, din cauza neimplicării societății private în întreținerea parcării.

Dar asta a fost o paranteză. Reprezentanții Consiliului Județean au discutat cu Goto Parking SRL posibilitatea de a aduce mijloace de transport în comun la terminal. “Au fost deschiși la discuții și sper să decidă în favoarea propunerii noastre. Ar trebui regândite parcarea și căile de acces, iar contractul prevede că orice investiție trebuie realizată de concesionar. În plus, prin intrarea mijloacelor de transport la terminal, profitul firmei ar putea fi diminuat”, a explicat o persoană din Consiliul Județean, pentru Media9.ro. Am încercat să aflăm și punctul de vedere al Goto Parking SRL; încă îl așteptăm.

Desigur, proiectul nu se poate realiza fără implicarea Companiei de Transport Public (CTP) Cluj. În discuția cu Consiliul Județean, directorul Liviu Neag s-a exprimat în favoarea intrării vehiculelor de transport la terminal. A subliniat chiar că va trimite autobuze electrice să preia călătorii de la aerogară, imediat ce va exista un acord și o cale de acces. CTP ar urma, în viitor, să intre și în noua parcare ce urmează să fie amenajată de Consiliul Județean pe 12 hectare din incinta aeroportului.

About