Peste 60% din populația județului Cluj are imunitate la covid

Autor  admin   în       2 saptãmâni în urmã     402 Vizualizări  

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că populația din două județe și din municipiul București are un grad de imunitate de peste 60%.

„La nivel național, populația cu un grad de protecție cumulată prin boală și vaccinare este estimată la 44%. Exista diferențe de la un judet la altul. Sunt două județe și municipiul București, care au imunitate de grup de peste 60%”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Conform acestuia, este vorba de județele Cluj, Iflov și de Capitală.

În alte 25 de județe, imunitatea de grup este de peste 20%, în 11 județe de peste 40%, iar în alte 3 județe de peste 50%.

Pentru estimare s-a folosit ca bază de calcul populația rezidentă din România la 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane. De asemenea, specialiștii au utilizat un sistem potrivit căruia la fiecare caz confirmat există 4,3 cazuri neconfirmate.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.