Pensiune agroturistică pe o suprafață de 14.000 mp, propusă într-o zonă de poveste din județul Cluj

Autor  Tudor Știrbu   în       1 saptãmânã în urmã  

Proiectul unei pensiuni agroturistice urmează să fie dezbătut în viitoarea ședință a Comisiei tehnice de urbanism din cadrul Consiliului Județean Cluj.

14.000

de metri pătrați reprezintă suprafața totală pe care urmează să se construiască pensiunea

Este vorba despre o pensiune propusă într-o zonă foarte frumoasă din localitatea Sâncraiu, comuna cu același nume, pe o suprafață de 14.000 de metri pătrați. Proiectul se află acum într-o fază incipientă, respectiv în etapa avizului de oportunitate pentru elaborarea planului urbanistic zonal (PUZ).

Obiectivul proiectului constă în construirea unei pensiuni agroturistice, amenajări exterioare, împrejmuire și branșamente la utilități. Dreptul de proprietate asupra terenului studiat aparține beneficiarilor, conform extrasului de carte funciară.

Parcela studiată este situată în extravilanul comunei Sâncraiu, în partea vestică a localității. Prin PUZ – ul propus se dorește introducerea parcelei de 1,4 hectare în intravilan, urmărindu-se reglementarea indicilor urbanistici, a
alinierii, retragerilor și a regimului de înălțime.

Vecinătăți

  • NORD: drum județean DJ103J (cale de acces);
  • EST: drum neasfaltat (nu reprezintă cale de acces);
  • SUD: teren proprietate privată;
  • VEST: drum neasfaltat (nu reprezintă cale de acces).

Folosința actuală a terenului, conform extrasului de carte funciară, este arabil. Potrivit documentației tehnice, zona este în curs de dezvoltare pe partea de locuințe. Economic, prin PUZ – ul propus se facilitează dezvoltarea economică a zonei prin aducerea de activități compatibile cu zona studiată si documentatiile urbanistice aprobate. Social nu se perturbă nicio activitate de locuire sau de alt fel.

Zona are un potential ridicat de dezvoltare datorită amplasării geografice.

Costurile ce vor fi suportate de investitorul privat constau în realizarea investiției. Nu există costuri care să cadă în sarcina autorității publice locale.

Beneficiarii investiției sunt Adela și Florin Nicolae Toadere. Proiectul a fost realizat de biroul Progis Consulting cu sediul în Gilău.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.