PDL a păcălit vechiul PNL, pe lista pentru alegerile parlamentare. Emil Boc a încercat să îl îmbuneze pe prefect, lăsat pe dinafară

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     1173 Vizualizări  

Ce le-au făcut cei de la Plus colegilor de la USR se întâmplă și la PNL, unde vechii PDL-iști și-au impus punctul de vedere. 🙂 Partidul este dominat, la Cluj, de echipa PDL, pe axa Buda – Boc – Tișe; nu este așadar o surpriză că vechii liberali au fost marginalizați pe lista pentru alegerile parlamentare.

Pe locurile eligibile sau cvasi-eligibile, două de senatori și șase de deputați, proporția vechilor PNL-iști este de 37,5%. Adică trei oameni pe opt locuri, cu mențiunea că locul al șaselea la Camera Deputaților poate deveni parlamentar cu mult noroc.

La Senat, primul pe listă este Adrian Oros, provenit din PNL, urmat de primarul ex-PDL din Huedin, Mircea Moroșan.

Radu Moisin, de la PDL, deschide lista pentru Camera Deputaților. Pe locul al doilea este Sabin Sărmaș, ex-PNL. Sorin Moldovan vine din PDL, Cristina Burciu, direct din PSD, Ovidiu Cîmpean a fost democrat-liberal și abia Zoltan Coraian, al șaselea pe listă, mai ține steagul galben sus.

Lista completă, pe care au fost înscrise 19 nume, abundă vechii PD-iști, motiv de nemulțumiri între parteneri.

PNL, lista finală pentru Parlament. Liberalii mizează pe „lupii tineri” la Camera Deputaților

Inclusiv Mircea Abrudean, prefectul de Cluj, a fost lăsat pe dinafară. Din informațiile noastre, el trebuia să fie al doilea pe lista pentru Camera Deputaților. A fost însă înlăturat, întrucât s-a considerat că are deja o demnitate publică. Abrudean provine din vechiul PNL. „Vreau să îl felicit pe prefectul Mircea Abrudean pentru că nu a acceptat să meargă parlamentar și să lase în aceste momente de bătălie de luptă cu virusul funcția de prefect. Pentru că putea foarte bine să meargă pe un loc de parlament din partea PNL-ului, dar a optat să rămână alături de comunitate. E un gest care trebuie remarcat”, a spus Emil Boc, vineri, la Realitatea FM. Un mesaj prin care Boc a căutat să se revanșeze față de colegul căruia i s-a întors spatele.

PNL și PDL au fuzionat în urmă cu șase ani. Cei care cunosc situația internă, știu însă că cele două grupări funcționează independent. La putere, la nivel național, este aripa PNL, reprezentată de Ludovic Orban. Așa se face că vechii liberali și-au primit demnități în prima fază: Oros este ministru, Abrudean este prefect, Sărmaș conduce Autoritatea pentru Digitalizarea României.

 

About