Patru sau cinci blocuri? Primul pas pentru construirea unui ansamblu imobiliar în Sânnicoara

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     1072 Vizualizări.  

Consiliul Județean a avizat favorabil studiul de oportunitate pentru un nou ansamblu imobiliar în Sânnicoara, comuna Apahida. Blocurile sunt relativ aproape de drumul național și de intrarea în municipiul Cluj-Napoca. 

Pe planșa prezentată de arhitecți în comisia de urbanism a județului apar cinci blocuri, fiecare cu patru etaje, un parc de peste 3.000 de metri pătrați și o creșă. Parcările au fost prevăzute la parter, sub blocuri. Dezvoltatorul este Digger Contractors, care construiește blocuri la Cluj, pe străzile Brâncuși și pe Oașului, dar are deja și un proiect început la Apahida.

120

de apartamente ar urma să aibă ansamblul imobiliar din Sânnicoara. 

Membrii comisiei de urbanism au cerut câteva modificări care ar trebui aduse proiectului până la faza de avizare a planului urbanistic zonal. S-a propus mutarea parcărilor la demisol, creșterea spațiului verde prin eliminarea unui bloc (așadar patru în loc de cinci, dar cu mărirea de volum a două dintre imobile), respectiv donarea creșei către administrația publică locală din Apahida.

Proiectul Digger se învecinează la sud cu ansamblul Estimo, care are de asemenea blocuri cu patru etaje.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.