Patru milioane de euro pentru o școală clujeană. Sistem de management energetic și sală de sport parțial îngropată

Autor  Ionel Lespuc   în       6 luni în urmã     471 Vizualizări  

O școală din Cluj se modernizează serios. Va fi renovată și va avea o nouă sală de sport. Este vorba despre Colegiul tehnic “Ana Aslan”. Valoarea lucrărilor este de 20,5 milioane de lei, adică peste 4 milioane de euro. Banii provin din fonduri europene. Licitația de excuție a fost postată pe sistemul de achiziții publice național în 8 martie, conform licitatia.ro. Ofertele se pot depune până în 25 martie. 

Marea noutate a clădirii este că va avea instalat un sistem de management energetic integrat de tip BEMS. “Permite monitorizarea și controlul interactiv în timp real al întregului sistem de automatizare conectat, dintr-un punct central, prin intermediul prezentărilor grafice a instalațiilor ce vor fi realizate pe calculatorul-dispecer, cu posibilitatea trimiterii alarmelor prin SMS, email și fax. Corpurile de iluminat propuse sunt de tip LED, controlate și prin instalația BEMS, în funcție de prezența în fiecare spațiu, respectiv de nivelul de iluminare naturală. Se folosesc surse de energie regenerabilă, integrate în instalația de BEMS, respectiv panouri fotovoltaice, pentru producere de energie electrică și panouri solare, pentru producere de apă caldă menajeră”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei.

O altă noutate o reprezintă construirea unei săli de sport cu gradene, îngropată parțial în sol. Deasupra acesteia va exista o terasă circulabilă, cu acces de la etajul I al clădirii școlii.

Clădirea actuală va fi supraetajată cu un nivel. Ea va fi echipată cu facilități pentru persoane cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel, ascensor cu cabină de dimensiuni adecvate pentru scaun rulant. De asemenea, imobilul va fi extins cu spații de învățământ spre nordul incintei, cu un corp nou, în condițiile comunicării cu imobilul existent; extinderea se va dezvolta pe trei nivele (P+3) și va cuprinde sala de mese cu oficiu la parter și laboratoare cu  specific profesional (coafură, estetică). 

About