Patriarhul Daniel a confirmat că s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ce mesaj le-a transmis enoriașilor înaltul prelat

Autor  admin   în       8 luni în urmã     474 Vizualizări.  

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a confirmat că s-a vaccinat împotriva COVID-19, după ce a fost întrebat de jurnaliști în acest sens.

Înaltul prelat a fost prezent în Parlament, unde a participat la ședința solemnă care a fost organizată cu ocazia Zilei Naționale.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, Patriarhul Daniel a confirmat acest lucru, însă nu a vrut să dea detalii despre tipul de vaccin care i s-a administrat. „Sunt date confidențiale”, a spus conducătorul BOR.

Jurnaliștii l-au mai întrebat dacă s-a vaccinat cu una sau cu două doze, dar înaltul prelat s-a mărginit să spună „dublă doză” și i-a îndemnat pe enoriași să urmeze de sfaturile medicilor. „V-am spus esențialul. Poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române e să se sfătuiască fiecare credincios cu medicul de familie”, a transmis Patriarhul Daniel.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a confirmat într-un mesaj oficial că ”Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”.

About