Patriarhul Daniel a confirmat că s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ce mesaj le-a transmis enoriașilor înaltul prelat

Autor  admin   în       2 saptãmâni în urmã     199 Vizualizări.  

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a confirmat că s-a vaccinat împotriva COVID-19, după ce a fost întrebat de jurnaliști în acest sens.

Înaltul prelat a fost prezent în Parlament, unde a participat la ședința solemnă care a fost organizată cu ocazia Zilei Naționale.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, Patriarhul Daniel a confirmat acest lucru, însă nu a vrut să dea detalii despre tipul de vaccin care i s-a administrat. „Sunt date confidențiale”, a spus conducătorul BOR.

Jurnaliștii l-au mai întrebat dacă s-a vaccinat cu una sau cu două doze, dar înaltul prelat s-a mărginit să spună „dublă doză” și i-a îndemnat pe enoriași să urmeze de sfaturile medicilor. „V-am spus esențialul. Poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române e să se sfătuiască fiecare credincios cu medicul de familie”, a transmis Patriarhul Daniel.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a confirmat într-un mesaj oficial că ”Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.