Parcul Feroviarilor a primit autorizații de construire. Întrebarea este când începe construcția

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     714 Vizualizări  

Mult așteptatul proiect al modernizării Parcului Feroviarilor a mai depășit o etapă. Din păcate, pe aici va rămâne o bucată de timp, având în vedere contextul. Dacă până acum puneam întârzierea proiectelor în cârca Primăriei, a proiectanților sau a constructorilor, acum e doar vina unui virus minuscul, dar ucigător.

“S-au obținut deja autorizațiile de construire. Proiectul tehnic este la verificat. Având în vedere situația actuală, este dificil și durează mi mult acest proces al verificării. Până la sfârșitul lunii sper că vom preda proiectul tehnic în format electronic. Cel tipărit îl vom preda doar după ce se liniștesc lucrurile, deoarece schimbul de acte și documentații cu Primăria se face momentan doar on-line”, a explicat Vlad Sebastian Rusu, fondator al biroului de arhitectură Asiza.

Parcul se întinde pe circa 5,3 hectare. În proiectul de modernizare au mai fost incluse însă malurile Someșului și strada Parcul Feroviarilor. Urma în scurt timp licitația și, din vară, execuția, estimată la 24 de luni. În actuala situație nu se mai pot avansa termene.

Iată cele patru obiective majore de investiții, pentru care s-au eliberat ieri autorizațiile de construire de la 397/2000 la 400/200:

  • Obiect de investiție 1 – Amenajare Parcul Feroviarilor- suprafață 53.457 mp.
  • Obiect de investiție 2 – Amenajare strada Parcul Feroviarilor – suprafață 8.496 mp.
  • Obiect de investiție 3 – Amenajare maluri râul Someș în dreptul parcului

– malul drept al râului Someșul Mic  – suprafață  2.906 mp.

– malul stâng al râului Someșul Mic- suprafață  4.421 mp.

  • Obiect de investiție 4 – Realizare două pasarele pietonale peste râul Someș în dreptul parcului.

49,6

milioane de lei, fără TVA, adică peste 10 milioane de euro este suma estimată pentru lucrările de modernizare a Parcului Feroviarilor.

Urmează să se construiască două lacuri, unul de 1.088 de metri pătrați, iar celălalt de 548 de metri pătrați. Acestea vor fi despărțite de o platformă de odihnă, de pe care va putea fi admirată priveliștea. Se vor planta arbori și alte tipuri de vegetație, vor fi amplasate bănci moderne, echipamente de joacă și de fitness, se va construi un loc pentru jocuri de masă, se vor instala cișmele, rastele pentru biciclete, iluminat public. De asemenea, se vor edifica un pavilion și două amfiteatre. Vor fi realizate două pasarele pietonale, ce vor lega malurile reamenajate ale Someșului. Strada Parcul Feroviarilor va fi modernizată, va avea piste de biciclete, trotuare, arbori și iluminat public modern.

About