Se pregătesc condiții ca în NBA, la BTarena. Achiziție de 200.000 de euro

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1845 Vizualizări  

Condiții de NBA la BTarena, cel mai probabil din primăvara anului viitor. Primăria a demarat procedurile de licitație pentru noul parchet al Sălii polivalente. Joi, anunțul de licitație (“Furnizare sistem pardoseală demontabilă din lemn masiv și sistem baschet competițional, mobil și pliabil, pentru Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca”) a fost publicat pe website-ul SICAP.

„Noul parchet trebuie să facă față celor mai importante competiții naționale și internaționale pe care BTarena le va găzdui, iar rigorile sunt tot mai mari. Nu trebuie uitat că polivalenta clujeană a fost, în ultimii ani, un magnet pentru evenimente sportive de top. Aici au avut loc o grupă a Eurobasket 2017 și Campionatul European de gimnastică artistică; în plus, naționalele de baschet și handbal ale României evoluează, cu regularitate, la Cluj”, se arată pe website-ul BTarena.info.

Am discutat și cu Ionuț Rusu, directorul general al arenei clujene. „De Moș Nicolae, Primăria face cadou Sălii Polivalente un parchet la nivel NBA pentru baschet și la nivel de Campionat Mondial pentru handbal, ca să rămânem competitivi și în continuare și să atragem cât mai multe evenimente sportive. Avem cea mai frumoasă sală din țară și vrem să avem și cel mai bun parchet. BTarena va avea multe competiții internaționale de găzduit în anii care urmează și vrem să oferim condiții de top mondial pentru sporturile de sală. Noul parchet va avea o durată de viață de cel puțin 20 de ani”, a spus Rusu.

Costul estimat pentru achiziție este de 957.193 de lei, circa 205.000 de euro. Data limită pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2019.

About