Pârâul redescoperit. Prima intervenție peste lucrarea pe fonduri europene din centrul Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       7 luni în urmã     1758 Vizualizări  

Există, așa cum știți, o regulă importantă la proiectele dezvoltate pe fonduri europene. Timp de cinci ani, după finalizarea lucrărilor, autoritățile nu pot interveni decât pentru eventuale reparații, nu pot schimba aspectul sau destinația. Este și cazul străzilor din centrul Clujului, cele care urmează linia de tramvai. Acestea au fost recepționate în iunie 2015, iar cei cinci ani expiră la vară. Ca urmare, va apărea prima intervenție.

Primăria intenționează să modernizeze parcul IL Caragiale, aflat în imediata apropiere a străzii Barițiu, modernizată în proiectul tramei stradale care urmează linia de tramvai. Pe sub trotuar curge Canalul Morii, iar urbaniștii au propus descoperirea acestuia. Barițiu va avea din nou un curs de apă. În același proiect de modernizare a fost inclusă și strada Octavian Petrovici.

Pentru a culege idei de la clujeni, municipalitatea va organiza joi, 20 februarie, o dezbatere publică în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC). Întâlnirea va avea loc la clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Dezbaterea din 20 februarie este parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Proiectul are două componente:
– design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.
– utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link: https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/centrul-de-inovare-si-imaginatie-civica/

About