Pacienți suspecți la Psihiatrie Cluj. Personalul medical, expus la risc

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     1419 Vizualizări  

Personalul medical de la secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj se confruntă cu o situație de risc. Clujeanca Mihaela Nia afirmă că au fost izolați doi pacienți suspecți de COVID-19. Asistentele nu au primit echipament de protecție și intră în salonul celor doi cu minime dotări. Sigur, cei doi sunt doar suspecți deocamdată.

Situația a fost adusă la cunoștința Consiliului Județean de către Mihaela Nia, pe Facebook. Răspunsul primit de la CJ a șocat-o: cei de acolo nici măcar nu știu că există un salon cu doi suspecți de infectare cu coronavirus.

“Cei de la Psihiatrie nu au primit nici măcar măști. Au doar dacă și-au cumpărat. Mi se pare grav ce se întâmplă. Din răspunsul Consiliului Județean înțeleg că nu au fost măcar informați de Spitalul Județean de Urgență că la Psihiatrie există salon cu suspecți de COVID-19, așa încât li se pare nornal ca personalul să nu primească echipament de protecție”, a spus Mihaela Nia.

SCJU a explicat că există nu doi, ci chiar trei pacienți izolați. „Avem trei pacienți psihotici, fără aparținători, care nu pot da date despre anturaj și care sunt izolați până la obținerea rezultatului testelor, pentru a proteja restul pacienților”.

About