Opoziție a “greilor” față de noile parcuri. Fostul ginere al lui Ioan Rus și familia Nicoară protestează

Autor  Ionel Lespuc   în       7 luni în urmã     2580 Vizualizări  

Se știe că fiecare metru pătrat al Clujului este vizat pentru construcții. Dezvoltatorii se bat efectiv pe terenuri construibile, cu cât mai centrale cu atât mai bine. Este de înțeles, în acest context, de ce dorința Primăriei de a face exproprieri, pentru a amenaja parcuri, nu a fost primită cu entuzism de unii oameni de afaceri.

Consilierii locali vor fi informați miercuri în legătură cu două plângeri prealabile pe acest subiect. Florisal, societatea omului de afaceri Vasile Pușcaș, constructorul Platinia și fost ginere al lui Ioan Rus, pe de o parte, și Compexit Trading SRL, patronată de familia senatorului Marius Nicoară, pe de alta, contestă studiile de oportunitate care vizează realizarea unor parcuri în Zorilor și Bună Ziua.

Amuzant este că studiile acestea nu stabilesc nimic concret, ci doar vorbesc despre posibile amplasamente. Sunt trei propuneri în Zorilor și șase în Bună Ziua, pe criteriul că trebuie să aibă dimensiunea de cel puțin un hectar. Oamenii de afaceri vor să se asigure însă că nu au investit în teren doar pentru a-l preda apoi Primăriei. 

În cazul Compexit, plângerea este extrem de amănunțită și arată că societatea tocmai a cumpărat aproape 3.000 de metri pătrați în continuarea proprietății sale actuale, folosind un credit bancar, și că s-a angajat față de Transgaz să mute o magistrală de gaze naturale care traversează terenul. Compexit Trading SRL a fost expropriată anul acesta de o fâșie de teren și pentru supralărgirea străzii Bună Ziua, primind 780 de lei pe metrul pătrat.

Pe de altă parte, Vasile Pușcaș de Satu Mare deține teren pe strada Observatorului, unde dorește să construiască un nou ansamblu imobiliar.

About