Of, Doamne. A murit legenda Universității Cluj

Autor  admin   în       5 luni în urmã     3854 Vizualizări.  

Veste tragică pentru „U” Cluj. A murit legenda Remus Câmpeanu. Data de 3 aprilie va rămâne una neagră pentru clubul clujean.

„Un Înger s-a ridicat la cer în seara asta. S-a dus după mama mea și soția lui iubită… Dumnezeu să te odihnească și să te aibă în pază, om minunat…”, a scris fiul său, Romulus, pe Facebook, la 23:25.

Câmpeanu avea 82 de ani și se retrăsese aproape total din viața publică, în principal din cauza unor probleme de sănătate.

Remus Câmpeanu a jucat fundaș stânga și era cunoscut pentru forța aruncărilor sale de la margine. El a marcat un gol în finala Cupei României din 1965, singurul trofeu major al echipei de fotbal. A jucat la „U” între 1960 și 1974; a evoluat în 328 de meciuri pentru „șepcile roșii”, reușind să înscrie trei goluri. După ce a pus ghetele în cui, a devenit președintele clubului. A fost, de asemenea, pentru o perioadă, director la Automobil Clubul Român.

„Eram un jucător harnic, pe care se putea baza echipa, indiferent de adversar. Nu ieșeam în evidență, dar îmi făceam datoria față de colegi. Îmi erau dragi toți colegii. Traian Georgescu mi-a fost unul din cei mai buni prieteni și m-a ajutat mult în carieră”, s-a descris Câmpeanu.

După Revoluție, s-a aflat de mai multe ori în Consiliul de Administrație al Universității și a fost președinte de onoare.

În anul 2013, a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

 

About