O nouă licitație pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania, după ce contractul a fost reziliat

Autor  admin   în       2 saptãmâni în urmã     506 Vizualizări  

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat marți lansarea licitației pentru lotul 3 al Autostrăzii Transilvania, după ce contractul de execuție a lucrărilor a fost reziliat.

„Vestea bună a săptămânii pe care o așteptam cu toții: a fost lansată licitația pentru finalizarea lucrărilor pe problematicul lot 3 Chețani – Câmpia Turzii, parte din Autostrada Transilvania. Urmărim cu prioritate acest proiect, pentru că este crucial să nu mai existe alte întârzieri peste cei cinci ani în care românii ar fi trebuit să poată deja circula pe această autostrada”, a anunțat pe Facebook Cătălin Drulă.

Conform acestuia, contractul a fost licitat și atribuit în 2015, lucrările au început în 2016 și ar fi trebuit să se încheie într-un an. În 2021 ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul a intrat în insolvență.

„După un <progress> de numai 1% în 5 luni, Compania de drumuri a ajuns la soluția pe care a încercat să o evite până acum, dar care devenea singura opțiune fezabilă pentru avansarea lucrărilor – a reziliat contractul, cu intenția de a relicita urgent proiectul. În primăvară, instanța a dispus suspendarea rezilierii până la judecarea pe fond. Luna aceasta, situația s-a deblocat, odată cu admiterea cererii creditorilor de declarare a falimentului antreprenorului care și-a pierdut capacitatea de folosință. Astfel, Compania de drumuri a putut să notifice încetarea de drept a contractului și să organizeze cât mai rapid noua licitație”, mai spune ministrul Transporturilor.

Potrivit CNAIR, lotul 3 al Autostrăzii Transilvania are o lungime de 15,6 kilometri, iar stadiul lucrărilor este 37,8%.

About