O mică bârfă din politică: s-a întors în partid ca să mai primească o funcție?

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     2733 Vizualizări  

PSD tocmai și-a schimbat președintele de la Cluj: Alexandru Cordoș i-a luat locul lui Gheorghe Șimon. Un fost deputat în locul unui actual deputat, un clujean în locul unui maramureșean. Cordoș s-a întors în partid anul trecut, după ce eșuase în PRU. În PSD Cluj a mai revenit cineva: Claudia Anastase, am amintit en passant și cu o altă ocazie.

Despre doamna Anastase vorbim astăzi, întrucât are o poveste interesantă. Între 2012 și 2016 a fost un aprig consilier local la Cluj-Napoca, opozantă dură a puterii PNL – UDMR. Își făcuse datoria, merita sa intre din nou în Consiliul Local, dar nu a mai apărut pe lista partidului.

Înainte de alegeri, s-a certat cu președintele de atunci al organizației municipale, Aurelia Cristea. Ca urmare, a plecat cu scandal, provocând și alți social-democrați să o urmeze. Dacă vă amintiți, s-a luat de braț cu Liviu Alexa și a candidat la Consiliul Județean. Proastă mișcare. A eșuat, iar din 2016 a dispărut din politică.

În viața profesională, Claudia Anastase a fost directorul sucursalei clujene a societății Transelectrica. Susținută să ajungă acolo de PSD, evident. Chiar și fără să mai fie în vreun partid, ea a continuat să rămână director până anul trecut. Mai mult, în 2019, când Alexa a ajuns șef la PSD Cluj, Anastase a fost promovată director național al Transelectrica. Mărirea a durat puțin: s-a schimbat guvernarea și a fost revocată din funcție. 

Surse din PSD spun că doamna a încercat să revină în PSD Cluj și în urmă cu vreo doi-trei ani, dar mai ales acum, în 2020. În luna mai, adeziunea semnată de ea ar fi fost respinsă de Anca Ciubăncan, președintele organizației municipale. Așa că, ce să vezi?, s-a înscris în PSD tocmai la Baia Mare. Funcționează însă fizic la Cluj și informațiile pe care le-am primit sunt că speră să fie inclusă pe vreo listă. Caută o relansare pe orbita politică și poate chiar ar face treabă bună.

„Păi dacă s-a înscris la Maramureș, să candideze acolo! Îi dorim succes! Dar statutar nu e legal. Trebuie să ai flotant, la adeziune se atașează și o declarație pe proprie răspundere. Acolo ce a completat? Că locuiește în Baia Mare?”, a declarat Anca Ciubăncan, pentru Media9.

Am încercat să aflăm mai multe despre planurile sale chiar de la Claudia Anastase, momentan “liberă de contract” după despărțirea de Transelectrica, dar a preferat să nu răspundă solicitării Media9. Ar fi putut să ne spună dacă aruncă doar răutăți colegii ei cărora le miroase că revenirea în viața politică are strânsă legătură cu viața profesională. Că rămasă fără funcția sa la compania de stat, Claudia Anastase s-ar fi întors în partidul din care a plecat cu scandal pentru a putea accesa o altă funcție. Nu prea am crede așa ceva, întrucât Claudia Anastase a demonstrat că este un om inteligent, care poate reuși în viață și fără partid.

About