Noua intersecție din vestul Clujului. Luni se semnează contractul

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     5352 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că vor începe lucrările la noua intersecție de la Platinia, care include lucrări de modernizare la străzile Mărginașă, căile Moților și Mănăștur, respectiv realizarea unui pod în zona străzii Oțetului, care va lega direct calea Mănăștur de podul Garibaldi.

„S-a finalizat licitația, luni semnez contractul de proiectare și execuție. Lucrările vor dura 18 luni, trei luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuție”, a spus Boc, la Napoca Live.

Ideea inițială a acestui plan este aceea de a le oferi locuitorilor din Zorilor o posibilitate de conectare cu partea vestică a centrului Clujului, inclusiv cu cartierul Grigorescu (și invers), pentru a nu mai aglomera strada Victor Babeș și Piața Lucian Blaga. Numai că acest obiectiv a fost ratat, momentan. Lărgirea străzii Mărginașă nu se realizează decât până la intersecția cu strada Hasdeu. În schimb, proiectul închipuie o stradă a Oțetului largă, cu un pod peste Canalul Morii și joncțiune cu strada Uzinei Electrice. Un bulevard de-a dreptul, de la Calea Mănăștur la Podul Garibaldi.

Un alt obiectiv este prelungirea benzii dedicate mijloacelor de transport în comun pe strada Moților și pe Calea Mănăștur.

Odată cu apariția acestei intersecții, vom avea bandă bus din Mărăști în Mănăștur. De altel, Calea Mănăștur este complet regândită: trotuarele se îngustează, apar două piste de biciclete, două benzi pentru mijloace de transport în comun și rămâne doar câte o bandă pe sens pentru automobile. Gardul de la USAMV va fi mutat, pentru a se lărgi strada și a se crea un peron de așteptare pentru mijloacele de transport în comun.

Străzile Oțetului și Uzinei Electrice vor avea 21 de metri lățime, cu trotuare de cel puțin 1,9 metri, cu piste de biciclete de 2 metri lățime, cu benzi auto de 2,9, respectiv 3 metri.

Strada Mărginașă ar urma să ajungă la 9,7 metri lățime (benzi auto de 2,9 metri), cu o deschidere de peste 12 metri înainte de intersecție. Proiectanții propun exproprierea unor curți și doar a 105,71 metri pătrați construiți.

 

 

About