Nouă consilieri județeni, “săriți” de pe lista Clujului. “Miza e cât carul. Buda și Boc i-au eliminat pe cei de care nu erau siguri”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     2815 Vizualizări.  

Sâmbătă sunt alegeri în PNL și e de prisos să vă spunem că liderii clujeni ai partidului sunt războinici vajnici în tabăra lui Cîțu. Dacă premierul pierde, e vai de Cluj. De aceea, lista de delegați PNL Cluj a fost întocmită cu mare atenție, foarte târziu și total netransparent.

180

de delegați trimite Clujul la congresul de la București.

Sunt nouă consilieri județeni care nu apar pe lista de 180 de delegați care vor vota sâmbătă pentru președintele PNL. Nouă din 18, jumătate deci. Prima impresie: cum vii tu, PNL, anul trecut, să îmi spui că ai cei mai competenți candidați la alegerile locale, iar jumătate dintre aleși nu sunt capabili nici măcar să voteze pentru președinte?

De pe liste absentează și 11 primari. PNL are 51 de primari în județul Cluj.

“Toți primarii au avut opțiunea de a fi pe listă, dar unii au nunți programate și nu pot veni. Celelalte persoane au fost propuse de președinții de birouri politice locale”, a explicat, pentru Media9, președintele organizației județene, Daniel Buda.

În ceea ce îi privește pe primari, posibil să fie corect. I-am prins la telefon pe unii dintre ei. Un edil șef are probleme cu soția, internată în spital, altul merge la nuntă la Hunedoara, altul a promis că oficiază o nuntă weekend-ul ăsta etc.

Cu consilierii județeni nu e așa de simplu. Gheorghe Bălaj, Călin Tuluc, Angela Marchiș, Alin Popovici, Gheorghe Călătan, Ionuț Rusu, Lucian Cordiș, Bashar Molhem, Violeta Mureșan sunt în afara listei. “Chiar dacă Tișe a anunțat public că îl susține tot pe Florin Cîțu, el a rămas în relații reci cu Daniel Buda și Emil Boc, cei care au elaborat lista. Probabil de aceea i-au scos pe cei de care nu erau siguri. Miza e cât carul, pentru Cluj e ori la bal, ori la spital. Dacă va câștiga alegerile Orban, Clujul va fi mai rău decât pe vremea PSD. Orban se va răzbuna crunt”, a comentat un liberal.

Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, a precizat că nu a putut merge la București din motive personale.

De altfel, pe grupurile interne, Alin Tișe a trimis un mesaj în care arăta că nu este implicat deloc în elaborarea listei delegaților.

Alegerile pentru președinte vor fi sâmbătă, iar duminică urmează alegerile pentru funcțiile din Biroul politic național.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.