Nemulțumire pe strada Mărginașă. Cu cât expropriază Primăria o casă și o curte

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     4093 Vizualizări.  

Strada Mărginașă să lărgește; nu așa cum fusese anunțat, până în Zorilor, ci în partea sa inferioară, către intersecția cu strada Moților. Pentru lărgire este nevoie de exproprieri, despre care Media9 a scris aici.

54,93%

dintre terenurile studiate prin PUZ-ul proiectului de lărgire a străzii Mărginașă și străpungere dinspre Platinia spre strada Uzinei Electrice sunt private.

Familia care deține imobilul de pe strada Mărginașă nr. 1 vine săptămâna aceasta în Consiliul Local cu o plângere prealabilă. Este pasul necesar pentru a putea, mai apoi, să dea în judecată Primăria. 

Familia Bențe este nemulțumită cu cuantumul despăgubirilor propuse. Totalul este de 554.356 de lei (112.000 de euro). Sumele sunt defalcate astfel: 271.560 de lei pentru terenul de 186 de metri pătrați, 280.692 lei pentru construcția de pe teren, 2.104 pentru gard. Valorile au fost stabilite în funcție de grila notarilor publici, lucru prevăzut de lege. “Despăgubirea trebuie să fie egală cu valoarea de piață a imobilului nostru”, spune familia Bențe. Aceasta atată și că imobilul fizic diferă ca dimensiuni de cel de pe planșe.

Municipalitatea a angajat compania Mondev Real Estate SRL din București, evaluator autorizat ANEVAR, pentru a stabili valoarea imobilelor expropriate.

Primăria răspunde că sumele au fost propuse de evaluator, în baza grilei notarilor publici, și că dacă există diferențe de dimensiuni, acestea se vor corecta. Per ansamblu, însă, consideră plângerea prealabilă drept inadmisibilă.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.