Negocieri pentru “Dan Anca”. Boc: “Va fi baza sportivă a Universității forever”

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     1650 Vizualizări  

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că municipalitatea negociază cu persoanele care au revendicat Baza sportivă “Dan Anca”, din Gheorgheni. Reacția vine după ce consilierul local PSD Dan Morar a arătat că juniorii B elită și under 16 elită de la “U” Cluj au fost evacuați din această bază de antrenament.

“Vineri avem termen pentru o negociere amiabilă cu cei trei proprietari. Unul dintre ei este ok, pro-oraș, cu ceilalți e puțin mai greu. Ei dețin 70% din terenul bazei. Există calea justiției, iar atunci totul se va întinde pe mai mulți ani, sau cea a negocierii amiabile. Dacă se rezolvă amiabil și suntem aproape de finalizare, vom cumpăra acești 70% și îi vom adăuga celor 30% cât este domeniul public, iar aceea va fi baza sportivă a Universității forever”, a spus Emil Boc, în ședința de Consiliul Local de astăzi.

Baza sportivă “Dan Anca” a fost folosită de “U” Cluj în urma unui parteneriat dintre Primărie și Fundația “Primăvara Clujană”, înființată de vremea când patronul clubului era Florian Walter. Anul trecut, instanța a obligat fundația să predea 2.650 de metri pătrați din totalul de 8.400 unei persoane private.

FOTO: numaiu.ro

About