Mutarea anului. Banca Transilvania e gata să își schimbe sediul central

Autor  admin   în       3 years în urmã     14890 Vizualizări.  

Banca Transilvania este pregătită de ceea ce se poate numi “mutarea anului”. Sediul central al celei mai importante bănci din România își schimbă adresa chiar de luna aceasta. Rămâne la Cluj, dar migrează de pe strada George Barițiu nr. 8 pe strada Dorobanților nr. 30-36.

Noul sediu este în construcție din 21 mai 2018. Conform autorizației, lucrarea ar trebui finalizată în 36 de luni. Va fi însă gata mai devreme; sunt șanse mari ca din ianuarie să înceapă mutarea angajaților. Pe șantier s-a ajuns la stadiul de finisaje.

FOTO: Lucrările sunt aproape gata. Banca este vizavi de clădirea Winners, unde este sucursala Cluj a BT, și de spitalul Regina Maria.

20.000

de metri pătrați este suprafața desfășurată a noii clădiri, edificată în forma literei L.

Imobilul de pe Calea Dorobanților are trei niveluri de subsol, parter, trei etaje întregi și unul retras (mai în spate două întregi și două retrase). Parcarea subterană are 260 de locuri. Proiectantul este Mossfern Arhitectură, biroul care a câștigat concursul de soluții pentru amenajarea străzilor Kogălniceanu, Universității, Iuliu Maniu și altele, din zona zero a Clujului, dar și Fragmentum SRL, iar constructori sunt Kesz, cel care reabilitează și biserica Sf. Mihail, și Terratest Geotehnic, din București.

FOTO: Așa arată desenul din planul urbanistic de detaliu, votat în Consiliul Local în 2017. Clădirea este în forma literei L întoarsă.

8.612

metri pătrați este dimensiunea parcelei de care dispune BT pe Dorobanților. Banca a cumpărat și o casă de pe strada Traian Moșoiu nr. 35, pe care a demolat-o pentru a permite accesul auto.

Conducerea băncii spera ca lucrările să se încheie în 2020, dar nu s-a reușit acest lucru. Din 2017, BT a vândut Universității Tehnice clădirea de pe G. Barițiu nr. 8 și de atunci plătește chirie.

FOTO: Ieșirea spre strada Traian Moșoiu.

Potrivit website-ului propriu, BT are în acest moment peste 8.800 de angajaţi, dintre care 75% femei şi 25% bărbaţi. Cea mai mare parte este locată în sediul central. Mai sunt aproape 400 de persoane într-o clădire din Tetarom I, dar există personal și în alte imobile, inclusiv în Centrul Regional de pe Șoseaua București-Ploiești nr. 43. De asemenea, sunt mii de angajați în office-urile din toată țara.

5 

milioane de euro este prețul aproximativ tranzacției pentru clădirea de pe strada George Barițiu. Plata s-a făcut în tranșe, potrivit unor surse din cadrul UTCN. Inițial, contractul de închiriere a fost încheiat până în 20 iunie 2020, dar au avut loc prelungiri succesive.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.