Ministrul a făcut anunțul la Cluj. Când încep programele Rabla

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1188 Vizualizări.  

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vizitat astăzi Clujul și a anunțat când pornesc la drum cele două programe Rabla

În 24 martie, la sfârșitul acestei săptămâni, lansăm Rabla clasic și Rabla plus. Ieri am semnat ordinul de ministru, care se va publica în Monitorul Oficial, iar vineri directorul Administrației Fondului de Mediu va da drumul la proiect”, a spus Tanczos.

În ceea ce privește programul Rabla local, ministrul a explicat că, inițial, s-a dorit ca finanțarea să vină 50% de la Administrația Fondului de Mediu, 50% de la autoritățile locale, dar în urma negocierilor cu Asociația Municipiilor din România, s-a ajuns la un 80% de la bugetul național și 20% de la local.

“În 21 aprilie se va deschide sesiunea de înscriere în programul Rabla local. Invit primăriile să se înscrie în timp util, astfel încât să putem lansa programul. Proprietarii de rable se vor putea înscrie pe o platformă unică națională, dar implementarea se va face descentralizat. Primirea dosarelor, analiza acestor dosare și plata se va face de către primării”, a afirmat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

100.000

de mașini ar dori să scoată din trafic Ministerul Mediului, la nivel național. „Va fi un număr maxim stabilit de AFM. Țintim 100.000 de mașini la nivel național, știu că este un interes deosebit, dar nu putem finanța toate cererile”, a spus ministrul Tanczos.

Clujul ar fi dorit să finanțeze 10.000 de rable, însă ministrul a spus că nu crede că această cifră poate fi atinsă.

3.000

de lei ar urma să primească proprietarii de automobile mai vechi de 15 ani înscrise în programul Rabla local. 2.400 vor veni de la bugetul AFM, 600 de la autoritățile locale partenere.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.