Mini-ceaușism. Cum a tras primarul Clujului „duble”, ca să iasă campion

Autor  Ionel Lespuc   în       3 zile în urmã     1710 Vizualizări.  

Am mai scris aici că, în toate filmulețele prezentate pe Facebook, despre obiective publice, primarul Emil Boc apare obsedant de des. Pare că acele obiective nu ar fi din bani publici, ai oamenilor adică, și pentru oameni. Induce că domnia sa este alfa și omega. Și, da, mergând pe fentă, cu toate fotografiile în care primarul apare cu lopata și hârlețul, pare că așa și este. Criticile privind un cult al persoanei, un mini-ceaușism, nu îl ating; dimpotrivă, îl radicalizează, dacă se poate spune așa.

Ultimul exemplu este legat de Baza sportivă “La terenuri”. Primăria are un video profesionist despre dotările acestei investiții – fără discuție, una extrem de utilă și cu succes la public. În ședința de Consiliu local a fost prezentat însă un al doilea film, de două minute și jumătate, în care accentul este pus pe vizita de după inaugurare a primarului și a unei echipe întregi din Primărie. În echipă, apropos, vreo patru persoane au avut misiunea de a filma și fotografia totul. A fost cea mai bine reprezentată redacție de presă, dacă îmi permiteți glumița.

De data aceasta, nu am numărat de câte ori a apărut primarul în cadre, ca în alte dăți. Însă am observat altceva. Emil Boc este o persoană cu abilități sportive, în mod evident. La fotbal, de exemplu, este cât de poate de evident că lovește mingea corect.

Cei care au editat filmulețul l-au făcut însă Superman. Gol la fotbal, “bombă” la tenis de masă, serviciu impecabil la tenis de câmp și coș înscris la baschet. Dacă ați fi văzut ce chinuială a fost cu coșul acela de baschet, întrucât ăsta e sportul la care primarul nu e foarte hărăzit. Și a tot încercat până a avut noroc, ca în filme, unde se trag o mulțime de duble. Dar acolo, pe film, e campion, mai rămânea să se pună piesa celor de la Queen.

Dacă aveți răbdare pe live-ul făcut la momentul inaugurării, veți înțelege ce zic.

Primarul Clujului este iubit și votat, un lucru evident. Întrebarea e câți dintre cetățeni îl votează pentru că îl văd dând cu sapa sau marcând două puncte la baschet.

About