Mihai Curteanu: Șoșoacă ar trebui să se mute în Rusia, cât mai e Putin președinte

Autor  admin   în  ,      7 luni în urmã     845 Vizualizări.  

Trăim momente dificile, momente în care umanitatea în integralitatea ei este pusă la grea încercare de către un individ aflat în fruntea unui stat puternic. Putin are astăzi grave probleme la „etajul superior”, aspect confirmat în ultima perioadă de către cei care au studii de specialitate și care au analizat comportamentul acestuia. Poate nici nu mai era nevoie, acțiunile lui și războiul împotriva lumii libere sunt o dovadă suficient de concludentă. Problemele cu care se confruntă marele dictator nu sunt un caz particular, fiind regăsite și în rândurile unor politicieni autohtoni.

Zilele trecute am fost șocat și siderat de acțiunile doamnei senator Șoșoacă, prezentă la vama unde intrau în țară refugiați. Nu era acolo pentru a ajuta, ci pentru a face scandal, enunțând, în stilu-i caracteristic, că ucrainienii s-au bombardat singuri ca să poată da vina pe Putin. Noaptea minții, până unde pot sa meargă unii. Câtă lipsă de empatie pot avea? Astfel de atitudini sunt de domeniul irealui pentru cei care au un minimum de bun simț.

Mă uitam cum un președinte de stat, Volodimir Zelensky, care împreună cu tot Cabinetul erau în stradă pentru a-și apăra țara, mă uitam cum un fost președinte, Petro Poroșenco, trecut bine de prima tinerețe, era de asemenea în stradă cu arma in mână, mă uitam cum primarul Kievului, Vitali Klitschko, împreună cu al lui frate Wladimir ambii multimilionari, campioni mondiali, erau în stradă cu arma în mână. Mă uitam cum fotbaliști de top, vedete tv, au lăsat totul deoparte și s-au alăturat armatei.

Noi o avem pe doamna Șoșoacă, femeia care urlă din tot sufletul că Putin e cool și bine intenționat. Ei bine, eu cred că e timpul ca astfel de personaje care doar poluează fonic ar trebui repudiate din viața publică fără echivoc. Cred că e timpul să realizăm cât de benefică este apartenența noastră la NATO și UE.Cred că e timpul să taxăm absolut orice fel de comportament care poate să ne arunce într-o groapă a haosului.

UE interzice Russia Today și Sputnik, noi trebuie să o interzicem pe Șoșoacă. Ea are posibilitatea de a se muta în Rusia, unde îl poate adula cât dorește pe dictatorul de la Kremlin, cu un singur amendament: să se grăbească să îl mai prindă în funcție.

Mihai CURTEANU

Absolvent de drept, analist politic, participant activ la viața politică autohtonă, Mihai Curteanu s-a alăturat echipei Media9 pentru a susține și a promova o percepție realistă asupra evenimentelor politice.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.