Mesajul unui maghiar către Kelemen. „Aveți grijă ca drepturile să nu devină privilegii”

Autor  Sorin Tolan   în  ,      1 year în urmã     1431 Vizualizări  

Un etnic maghiar din Deva, acum cetățean al Bucureștiului, a făcut o postare pe Facebook care a devenit virală. Valeriu Victor Szilvassy îi scrie un mesaj președintelui UDMR, Kelemen Hunor, în care îi cere să îi trateze cu mai mult respect pe români.

„Vă rog respectuos să renunțați să mai fiți atât de arogant cu populația majoritar românească. Eu înțeleg că doriți tot mai multe drepturi pentru etnicii maghiari din România, dar aveți grijă… la un moment dat, aceste drepturi să nu se transforme în privilegii. Privilegiile excesive pentru unii nu fac decât să îi enerveze pe alții. Vedeți că nu toți maghiarii sunt membrii UDMR și nu toți tânjesc după acea idee aberantă de autonomie”, scrie Szilvassy.

Acesta face trimitere și către evenimentele recente de la limita dintre județele Harghita și Bacău. „Vedeți Valea Uzului, ce clar se află pe pământ românesc, unde poarta cimitirului a fost legată cu lanțuri ca să nu intre românii. Vă dați seama ce prostie s-a comis de către autoritățile de acolo?”, a comentat etnicul maghiar.

Valeriu Victor Szilvassy face apel la bunul simț al lui Kelemen, dar și la faptul că acesta câștigă, pe lângă salariul de președinte al UDMR, și unul de la bugetul de stat al României, ca membru al Parlamentului.

„Arătați că sunteți o persoană educată și cerebrală și fiți în primul rând cetățean român, chiar dacă sunteți etnic maghiar, dar cu buletin românesc și membru în Parlamentul României, de unde vă luați salariul pe care vi-l plătesc și românii pe care dumneavoastră îi acuzați că nu vă respectă. Da. Așa este. Nu vă respectă pentru nici dumneavoastră nu îi respectați. Lăsați-mă să mă plimb liniștit pe stradă fără să strige lumea după mine ,,Bozgor Împuțit”(…)”, a arătat Szilvassy.

Iată întreaga postare:

About