Mașini ieftine de vânzare. Fiscul din Cluj scoate la licitație mai multe automobile puse sub sechestru

Autor  Tudor Știrbu   în       2 saptãmâni în urmã     858 Vizualizări.  

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la vânzare mai multe mașini la final de an. Autovehiculele scoase la licitație la Cluj sunt destul de ieftine, mult sub prețul pieței, dar clienții trebuie să fie foarte atenți când se prezintă la licitație. 

Înainte de a te înscrie la licitație, bine ar fi să vezi cum se prezintă autoturismul pe care ai pus ochii. Unele sunt la a doua sau chiar la a treia licitație pentru că potențialii cumpărători n-au fost mulțumiți de preț sau de starea autovehiculului.

Ce mașini vinde ANAF Cluj la final de an:

  • Dacia Logan, gri metalizat, berlină, 5 uși, 5 locuri, fabricat în 2007 pe benzină, 55  de cai putere, 1.930 cmc, stare de uzură normală, preț: 4.650 lei (sub 1.000 de euro);
  • Ford Focus, culoare gri, break, fabricat în 2002, Diesel (motorină), puterea 66 kw, clasa de emisii Euro 3, cutie de viteză manuală, preț: 2.000 lei (sub 500 de euro);
  • Renault Clio Symbol, culoare roșie, 5 uși, 5 locuri, fabricat în 2001, putere 55 kw, clasa de emisii Euro 4, preț: benzină: 3.300 lei (sub 700 de euro);
  • Volkswagen Caddy, culoare albă, 2 uși, fabricat în 2006, Diesel (motorină), putere 51 kw, capacitate cilindrică 1968 cmc, stare de uzură normală, clasa de emisii Euro 4, preț: 8.050 de lei (aprox. 1.600 euro).

Cele 4 autoturisme au aparținut unei firme (Cifer Luna s.r.l.) debitoare la ANAF și vor fi scoase la licitație în 27 noiembrie, ora 12:00, la sediul agenției din Piața Avram Iancu, nr. 29, Cluj-Napoca. Data limită pentru depunerea ofertelor este 24 noiembrie 2023. Prețurile afișate sunt cele de pornire a licitației, la prețul final adăugându-se TVA de 19%.

Un alt autovehicul va fi scos la licitație la sfârșitul acestei luni. Este vorba de un camion marca MAN, fabricat în 1994, cu o capacitate cilindrică de 6871 cmc, stare de uzură normală. Prețul de pornire a licitației este de 25.961 de lei  (aprox. 5.000 de euro). Licitația pentru achiziționarea acestui camion va avea loc în 28 noiembrie, ora 12:00, la sediul agenției.

Ce trebuie să știe cei interesați de mașinile ANAF

Pentru a participa la licitație, cei interesați trebuie să depună cu cel puțin o zi înaintea licitației:

  • Oferta de cumpărare;
  • Dovada plății sau a garanției sub forma scrisorii de garanție reprezentând 10% din prețul de pornire a licitației;
  • Copia actului de identitate;
  • Declarație pe propria răspundere prin care se certifică faptul că persoana nu este interpusă cu debitorul;
  • Cei care vor mai multe detalii, chiar să vadă mașinile, vor trebui să apeleze numărul de telefon din documentația ANAF aferentă fiecărui anunț.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.