Marea demolare a garajelor. Unde se mută macaraua în 2019

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     2566 Vizualizări  

Anul trecut, Primăria a trecut în sfârșit la demolări de garaje. Se spune că sunt 10.000 de construcții de beton sau tablă care urâțesc orașul; în 2018 au căzut pradă macaralelor și buldozerelor doar vreo 300, în cartierul Mănăștur. Am trecut de jumătatea lui 2019 și nu am avansat. Municipalitatea are însă un plan de a mai desființa aproape 500 de garaje. Ajungem acum cu utilajele în Gheorgheni.

Zona vizată este de-a lungul Bulevardului Nicolae Titulescu. Dacă aveți garaje sau copertine pe Iugoslaviei (strada asta există, deși poartă numele unei țări care nu mai există :), Liviu Rebreanu, Godeanu, Pascaly, ba chiar și în Piața Cipariu sau pe Bulevardul Titulescu, urmează să primiți notificări. Veți afla că aveți la dispoziție 60 de zile să vă desființați garajul, altfel Primăria va trimite o firmă care să vi-l demoleze pe banii dvs. În Gheorgheni, municipalitatea are mai multe proiecte de garaje supraterane, unde toate mașinile din garajele de tablă își vor găsi un loc. Pe Liviu Rebreanu am putea vedea primul parking pe structură metalică din oraș, asta dacă studiile vor dovedi că planul Primăriei poate fi realizat în siguranță. Spațiu este suficient: doar de acolo vor fi eliminate circa 100 de garaje și copertine.

În plus, o altă zonă vizată de demolări de garaje este strada Agricultorilor, din vestul cartierului Mănăștur. Acolo situația juridică a terenurilor a fost clarificată, iar Primăria se pregătește să treacă la treabă. În locul lor vor fi amenajate locuri de parcare la sol și spații verzi. 

About