Marcaje noi. Marele proiect de pe Calea Mănăștur începe cu… bordurile

Autor  Ionel Lespuc   în       6 luni în urmã     3659 Vizualizări.  

Calea Mănăștur a intrat în șantier de săptămâna aceasta. Carosabilul a fost marcat cu vopsea galbenă, iar benzile au fost mutate spre sud. Asta pentru că, pe latura nordică, a început să se lucreze. Primul pas este refacerea trotuarelor și, impliciat, instalarea bordurilor. Evident, după ce trotuarul nordic va fi gata, se va trece la cel sudic, iar traficul se va translata spre cealaltă parte a arterei.

4

benzi de circulație – două dedicate transportului public și alte două pentru circulație rutieră generală ar urma să se realizeze pe Calea Mănăștur. Muncitorii de pe șantier ne-au spus însă că urmează să facă cinci benzi.

Se vor crea și piste de biciclete. Pe ambele părți, pe Calea Mănăștur și pe Oțetului, respectiv doar pe partea sudică, în cazul străzii Moților.

Lucrările au prevăzut și demolarea unor case, lucru care s-a realizat deja. Pe Mărginașă, pe Moților (pentru lărgirea străzilor) și pe Ilie Măcelaru (pentru a se putea construi un pod nou peste Canalul Morii). De asemenea, se va muta și gardul USAMV.

Executantul lucrării este ARL s.a.

Valoarea contractului este de 26.502.699,47 lei fără TVA, adică peste cinci milioane de euro.

În cadrul proiectului se vor planta 67 de arbori foioși, 33 de arbori foioși ornamentali, 167 arbuști înalți, 31 de arbuști ornamentali și 175 de plante perene.

 

About