Mănăștureanul instruit. Informații individulizate de la Primărie :)

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1275 Vizualizări  

Gunoiul arată la Cluj cam așa, ca în fotografie. Tomberoanele dau pe afară, fracțiile se amestecă armonios în fiecare pungă aruncată. Colectarea selectivă este o poveste. Românul nu este obișnuit să strângă pet-urile separat de pilaful rămas de la masă. Există amenzi, dar nu se aplică.

Chiar dacă nu ni se spune, rampa temporară de la Pata Rât este umplută într-un procent prea mare. Mașini de gunoi pleacă să îl ducă în trei județe, inclusiv pe lângă Brașov. Dacă vă întrebați unde pot ajunge pantofii dumneavoastră desperecheați, ei bine, au plecat în excursie sute de kilometri. În condițiile acestea (mai e și faptul că RADP angajează oameni să selecteze ceea ce clujenii ar fi trebuit să selecteze ei în prealabil), și prețul colectării a crescut cu 2,60 lei de personă/lună. Vi se pare puțin? E mult: 36% în plus. Ia gândiți-vă că aveți un credit de 200 de euro pe lună și vi se mai adaugă 72!

Am făcut această introducere ca să înțelegem cât de importat e să colectăm deșeurile pe fracții: pentru buzunarul nostru, dar și pentru sănătatea planetei pe care – nu sunt vorbe mari – o lăsăm moștenire copiilor noștri. În sensul informării publicului privind colectarea selectivă, și Primăria a organizat o acțiune. Sau cum se cheamă ce a făcut ea. Joi, la cinema Dacia, au fost invitați la discuții mănășturenii. De bine ce a fost organizată acțiunea, la ea au venit un reprezentant al Primăriei, unul de la Rosal, altul de la Brantner, o doamnă de la cinema Dacia și – atenție! – un mănășturean. Asta da individualizare. Probabil că discuția trebuia purtată cu fiecare clujean în parte, să ne intre bine în cap toată situația.

În 16 mai, este invitat la acțiunea de informare și locuitorul din Mărăști, la cinematograful din cartier.

About