MĂNĂȘTUR. Bannerul nedorit a fost dat jos. Era amplasat ilegal

Autor  Tudor Știrbu   în       2 saptãmâni în urmã     1385 Vizualizări.  

Bannerul amplasat pe o laterală a complexului comercial Winmarkt din cartierul Mănăștur a fost îndepărtat după un control privind legalitatea sa realizat de Poliția locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 

Uriașul banner fusese montat în cursul săptămânii trecute pe clădirea fostului magazin BIG (foto jos) și îi avea în prim plan pe câțiva dintre jucătorii emblematici ai campioanei României, CFR Cluj: Ciprian Deac, Mario Camora, Cristi Manea, Andrei Burcă, Claudiu Petrila și Yuri Matias.

Imaginile cu jucătorii CFR-ului erau însoțite de sigla clubului din Gruia și de sloganul: „Mândria Ardealului”.

Amplasarea mash-ului a trezit în mulți dintre clujenii care locuiesc în zonă, și care, cu siguranță, sunt și fani ai Universității Cluj o dorință de nestăvilit de a fi îndepărtat. Unii dintre ei au înroșit pagina de reclamații a primăriei,  mycluj-e.primariaclujnapoca.ro, unde au solicitat ca bannerul să fie dat jos.

„Este considerat provocator și incită la violență prin amplasarea într-o zonă cu mulți susținători ai echipei Universitatea Cluj”, a fost explicația unui fan ”U” Cluj.

Unul dintre reclamanți a fost simpatic și a cerut îndepărtarea bannerului pentru că „acoperă fațada unei clădiri reprezentative pentru cartier”.

Media9 a scris despre acest subiect aici: Bannerul din Mănăștur care «încinge spiritele și provoacă suporterii» de la „U” și CFR. Reacția primăriei

Articolul a stârnit curiozitatea a peste 10.000 de cititori și a generat zeci de comentarii în online.

Ca urmare a publicării acestui articol, primăria a trimis Poliția locală în control. Care a constatat că bannerul fusese amplasat ilegal pe fațada clădirii Winmarkt din Mănăștur. Adică n-avea niciun aviz.

DECLARAȚIE

„În urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali, s-a constatat faptul că acel banner era amplasat ilegal, fără să dețină avizele necesare. Prin urmare, proprietarul a fost somat să-l dea jos, ceea ce s-a și întâmplat în cursul serii trecute (luni, 23 ianuarie – n.r.)”.

Iulia Perșa, șefa biroului mass-media din Primăria Cluj-Napoca.

În următoarea etapă, angajații primăriei vor trebui să afle cum a putut o societate să amplaseze acest banner fără niciun aviz și ce sancțiuni i se impun.

About