Mall cu vedere către parcul cu luciu de apă. Ce proiect spectaculos se pregătește în Bună Ziua – GALERIE FOTO

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     4439 Vizualizări.  

Un proiect spectaculos se pregătește în cartierul Bună Ziua. Planul urbanistic zonal (PUZ) se află în consultare publică și așteaptă să intre în dezbaterea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a municipiului.

Pe spațiul de lângă Lidl se propun două blocuri, unul cu nouă etaje (trei niveluri de subsol, demisol, parter, mezanin și opt etaje), altul cu șapte (două niveluri de subsol, demisol, parter, mezanin și șase etaje). Cea mai mare parte sunt apartamente, însă există și 16 birouri. Subsolul este dedicat parcării mașinilor și bicicletelor. La demisol, parter și mezanin va exista un mall, cu magazine, cafenele și restaurante. Galeria foto arată felul în care a fost gândit centrul comercial. Rămâne de văzut dacă specialiștii din CTATU vor avea de adus corecții.

Ce impresionează este parcul din fața mall-ului, vast, care va avea și un mic lac. Deasupra mezaninului este de asemenea o zonă înierbată. În plus, va fi construită și o creșă, pe o parcelă alăturată.

AICI proiectul pe vimeo.

„Aceasta a fost gândirea noastră pentru spațiul din Bună Ziua, iar investitorii au fost foarte deschiși la propunerile noastre”, a spus arhitectul Vlad Negru, pentru Media9. Negru este el însuși component al CTATU, atât în comisia municipiului, cât și a județului.

Aproape două hectare au la dispoziție dezvoltatorii imobiliari; mai exact, 19.262 de metri pătrați. 128 de metri pătrați vor fi cedați pentru lărgirea străzii Bună Ziua.

37.492

va fi suprafața construită desfășurată, dacă proiectul propus va primi în această formă avizul arhitectului șef.

246

de apartamente ar urma să fie construite.

636

de locuri de parcare au fost propuse, dintre care 378 pentru vizitatori.

Emergent Real Estate și STK Properties sunt cele două entități care dețin parcela de pe Bună Ziua. Practic, ambele sunt administrate de STK Financial, un fond de investiții închis. Președinte este un clujean, Nicolae Pascu.

Proiectant este TRF Consult SRL; planșa este semnată de Vlad Negru, Bogdan Manole, Ioana Oltean și Oana Avram.

 

About