Licitație pentru prima stradă smart din România

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     2692 Vizualizări  

Primăria a lansat licitația pentru serviciile de proiectare și execuție a străzii Molnar Piuariu, prezentată drept prima arteră smart din România. Termenul pentru depunerea ofertelor este 22 aprilie.

4,49

milioane de lei este valoarea estimată totală a proiectulu, fără TVA. La această sumă se pot adăuga bani pentru  “diverse și neprevăzute”, potrivit datelor publicate pe website-ul licitatia.ro. 

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Durata de proiectare și execuție a lucrărilor este de 9 luni.

 

“Ne dorim refacerea, remodelarea căilor de acces pietonale prin folosirea pavajelor din piatră naturală, reorganizarea străzii, prin eliminarea diferenţelor de nivel între carosabil și trotuar, precum și diminuarea parcărilor la stradă şi prioritizarea deplasărilor pietonilor și biciliştilor. De asemenea, ne-am propus dotarea cu mobilier urban modern și de bună calitate (băncuțe, coșuri gunoi), care să asigure condițiile de confort, durabilitate și estetică și care să fie în concordanță cu proiectul propus pe tronsonul central al străzii: băncuțe din lemn de esență tare și soclu din beton placat cu mozaic”, a spus Ovidiu Cîmpean (foto), director în cadrul Primăriei.

Strada va avea stații de încărcare pentru vehicule electrice și băncuțe cu prize USB pentru telefoane mobile.

Sunt prevăzute de asemenea:

  • plantări de arbori și arbuști
  • lucrări pentru asigurarea iluminatului public şi de siguranţă modern şi performant care să permită creşterea eficienţei energetice. 
  • lucrări pentru iluminat festiv, telegestiune 
  • montarea de suporturi de biciclete din profile de oțel, vopsite în câmp electrostatic.

Zona are o suprafață de 4466 mp și este alcătuită din tronsonul străzii Molnar Piuariu dintre străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, cuprinzând intersecția cu strada Teleorman.

About