Legea care obligă primarii, în beneficiul pietonilor din mediul rural

Autor  admin   în       4 zile în urmã     626 Vizualizări.  

Pentru a reduce numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii, autoritățile locale vor fi obligate să construiască trotuare în localitățile mici, pe cel puțin una dintre părțile drumurilor naționale sau județene, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea senatorilor.

Proiectul de lege de la Senat va obliga organele administrației publice ce au în proprietate drumurile de interes național sau județean să amenajeze trotuare pe cel puțin una dintre părțile drumului. De asemenea, acolo unde există spațiu, vor trebui amenajate și piste velo.

„Consiliile locale vor asigura, în intravilan, pe cel puțin una dintre părțile carosabilului, condiții de deplasare a pietonilor și cicliștilor, prin amenajări de trotuare și piste”, va scrie, dacă proiectul va ajunge să se aplice, în OG 43/1997 privind regimul drumurilor, scrie avocatnet.ro.

În acest moment, o mulțime de drumuri din comune nu au trotuare, iar unul dintre motive este acela să multe dintre acestea sunt extrem de înguste.

About