Lansare de vinuri: Orange Optimus și Secas, de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior, la Central Park Wine Festival

Autor  admin   în       3 luni în urmã     437 Vizualizări.  

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi prezentă cu un stand bogat și la ediția din 2022, între 25-28 august, la Central Park Wine Festival, în Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca. Nu mai puțin de șapte etichete de vinuri, provenite de la stațiunea viticolă a universității, Vinea Apoldia Maior, vor fi prezente la standul USAMV. Monosepajul Orange Optimus și cupajul Secaș vor fi prezentate în premieră.

Iubitorii de vinuri, deja familiarizați cu oferta USAMV Cluj-Napoca, vor regăsi la Central Park Wine Festival monosepajele Traminer Roz, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, alături de cupajele Eruditus și Docentus.

”Vinurile de la Vinea Apoldia Maior îmbină tradiţia locală îndelungată cu modernitatea cultivării viţei de vie, cu specificul solurilor și al condițiilor unice de microclimat, cu rafinamentul unor clone deosebite de soiuri nobile și cu știința, dragostea și răbdarea cu care au fost produse și asamblate de către oenologi. Sunt vinuri apreciate datorită prospețimii, fructuozității, fineții și bogăției de arome, potențate de o aciditate mai ridicată. Ne-am propus prin aceste vinuri, primele lansate în 2020, să contribuim la renașterea tradiției vitivinicole multiculturale a zonei într-o nouă dimensiune științifică și tehnologică”, transmit specialiștii USAMV Cluj-Napoca.

La ediția din 2022 a Central Park Wine Festival vor fi prezente și alte crame cu vinuri premium și de consum din România, Italia, Franța, Spania, Argentina, Chile sau Portugalia. Pe agenda evenimentului se vor afla și show-uri de live cooking, zone de degustare și food truck, muzică live sau secțiuni dedicate copiilor. Central Park Wine Festival 2022 va avea deschiderea joi, 25 august, începând cu ora 15.00.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.