La fix. Dacă era săptămâna asta, Untold nu se mai putea desfășura

Autor  Ionel Lespuc   în       4 zile în urmã     3256 Vizualizări.  

Cluj-Napoca a ajuns astăzi la 2,03 incidență și se pregătește de scenariul galben. Calendarul este așa: dacă rata de infectare rămâne peste 2, joi se reunește CJSU și votează instituirea măsurilor începând de vineri. Este limpede, Untold a prins ultimul tren; dacă ar fi fost programat săptămâna aceasta, el nu mai era posibil.

Iată ce a precizat astăzi prefectul de Cluj, Tasnadi Szilard: “La nivelul județelor/localităților, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori, atunci când incidența cumulată la 14 zile este mai mare sau egală cu 2/1.000 sau mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”. Cifrele sunt cuprinse în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, Anexa 3, Art. 1, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Hotărârea din 9 septembrie prevedea că la incidența mai mică de 2 la mie, “organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție”. La Untold au fost prezenți 75.000 de spectatori în seara de sâmbătă, când a mixat David Guetta.

About